Förstklassiga bussresor i Stockholm

Bekväma bussar, trevliga chaufförer och bra service är en självklarhet när Vallentuna Buss, Vaxholms Buss och Hagatrafik transporterar sina kunder.

Både Vallentuna Buss och Vaxholms Buss är företag med gamla anor.

Bolagens historia sträcker sig ända tillbaka till början av 1900-talet, då de första ägarna började med droskverksamhet. Nuförtiden är dock verksamheterna utrustade med en modern fordonspark. VD Stefan Jegander driver och äger både Vaxholms Buss, Vallentuna Buss och Haga Trafik AB.

De tre bussbolagen vuxit till att sammanlagt ha 27 olika bussar och bilar. Det minsta fordonet tar 4 personer och det största 70.

I Sverige är alla tre bussbolagen centrerade till Storstockholm. Förutom kortare körningar kan bussarna och bilarna även köra längre sträckor för de företag och föreningar som önskar det. Bussbolagen kan även anordna resor för de grupper som vill utanför Sveriges gränser.

Vallentuna Buss tar hand om mer renodlade turistkörningar, till exempel sightseeing, gruppresor. Vi ordnar guidade turer med auktoriserade guider (olika språk).

Körde det spanska fotbolls- landslaget under EM

Genom kontakter inom branschen kom VD Stefan Jegander att få hedersuppdraget att köra runt det spanska fotbollslandslaget när Fotbolls-EM anordnades i Sverige.

Handikapp-anpassade bilar och bussar

För personer som har svårt att kliva in och ut i en vanlig buss har bolagen även låggolvs-bussar. Låggolvsbussarna är även anpassade till personer med rullstol och liknande hjälpmedel.